Daily One liner Current Affairs 16 April 2019 - Daily Current Affairs

Daily One liner Current Affairs 16 April 2019 - Daily Current Affairs

Hey Everyone What's Going On? So, Guys, I want To tell You That our website TekPnati.com Provides  One Liner Current Affairs For the Preparation Of exams like SSC, CGL, RRB, CHSL, FSSAI, AIIMS, NEET, CAT, UGC, NDA, CA, CLAT and more. Guys These Current Affairs  Will Definitely help you to crack SSC EXAM, current Affairs For ssc Exam.  If You want to score High In the Exams, These current Affairs will definitely help You to get higher scores in the examinations. 

Daily One liner Current Affairs Of 16 April 2019 - Daily Current Affairs
Daily One liner Current Affairs 2019

So read our given One liner daily current affairs 2019. This is the current trending news that is more talked about.  If you are a student make Sure to give some time to read the current affairs.  so that You can score good marks in the exam. I hope these Current Affairs and Trending News Will help You in the examinations To score Higher.


Daily Current Affairs -  April 2019

1. Ques.- 
Name the initiative launched by Microsoft to preserve traditional weaving forms in India.
Ans. Reweave

2. Ques.- 
Recently, India and __________ signed an MoU on Cooperation in the Field of Traditional Systems of Medicine and Homoeopathy.

Ans. Bolivia

3. Ques.-
The Ministry of Commerce and Industries instructed the Health Ministry to frame law banning manufacture and sale of __________ in the country.
Ans.
e-cigarettes

4. Ques.- 
The 4th Resilient Cities Asia-Pacific Congress 2019 started in __________.
Ans. 
New Delhi

5. Ques.- 
Japan, UAE and which country plans to set up two projects in Africa?
Ans. India 

6. Ques.- 

The New York Times and The Wall Street Journal was honoured with this title for their separate investigations of President Donald Trump and his family.
Ans. Pulitzer Prizes 

7. Ques.- 
With which country, the Union Cabinet of India approves an agreement in the field of Renewable Energy with focus on Offshore Wind Energy?
Ans. Denmark

8. Ques.- 
The Renowned Space scientist who passed away in Bengaluru, recently.

Ans. SK Shivakumar

9. Ques.- 
In which of the following State did the Bamboo rice show up after 4 decades?

Ans. Odisha

10. Ques.-
 Who became the first Indian to be appointed Chair of the International Hockey Federation (FIH) Health and Safety Committee?
Ans. 
Bibhu Kalyan Nayak



Conclusion-
So these are the Daily One liner Current Affairs Of 16 April 2019 - Daily Current Affairs. I hope these current affairs and trending news will help you to score higher in your competitive exams.  Thanks For Visiting Our Website.



Previous Post Next Post